fbpx

Bag Skabagtig

Skabagtig er min garnbutik i hjertet af Aalborg og online som webshop på www.skabagtig.dk. Strik har i mange år været min store passion. Jeg er netop fyldt 40 år og har for nylig forladt mit tidligere arbejdsområde, skoleverdenen, til fordel for et mere kreativt arbejdsliv. Måske er det lidt typisk, at vi ved de runde fødselsdage og andre større mærkedage lige tager livet op til overvejelse. Er jeg på rette spor? Bruger jeg min tid på det, jeg har lyst til? Kunne der være andre muligheder for mig? Får jeg det ud af livet, som jeg vil? Tankerne skubbede mig i en mere kreativ retning, og jeg besluttede mig for at åbne Skabagtig.

Målet var at skabe et kreativt univers med lækkert, eksklusivt garn og inspiration til nye projekter. Stemningen skulle være uhøjtidelig, hyggelig, kreativ, hjemlig. Man skulle kunne sætte sig med en stak opskrifter og have tid til at tænke over sit kommende projekt, og man skulle kunne møde ligesindede og inspirere hinanden samt nyde den fælles passion.

1.september 2016 blev butikken en realitet, og jeg kunne åbne dørene til min dejlige butik. Jeg har valgt at indrette butikken med inspiration fra dagligstuen: sofahjørne med bløde puder og lænestole tiltænkt de kunder, der nyder at sidde og fordybe sig i opskriftshæfter med en kop god mokka. Spisebord med plads til at flere kan sidde sammen og strikke. Her sidder jeg ofte med de kunder, der lige har brug for et par ekstra øjne på en teknik eller med nybegynderne, der gerne vil sidde sammen med en erfaren, mens der slås masker op eller lignende.

Jeg har nøje udvalgt mine leverandører af garn. Jeg har det selv sådan, at det garn, jeg strikker af, skal være af høj kvalitet: Det skal være lækkert at have i hænderne og indfarvningerne skal være smukke, og farvepaletten bred. Jeg valgte derfor Sandnes Garn som basisleverandør. Sandnes garn har mange år på bagen og er i dag et stort og velrenommeret norsk firma, der er stærk på både kvalitet og design. Sandnes leverer lækkert kvalitetsgarn i både uld, alpakka, bomuld og forskellige blandinger. Sandnes er gode til at tilpasse farvekortet løbende og fanger også på designsiden tidens trend. Sandnes udgiver deres flotte og populære opskriftshæfter mange gange årligt, og deres modeller dækker både voksen, børn, baby, interiør og tilbehør – strik og hækling.     

Hedgehog Fibres er et luksusbrand, som jeg er stolt af at sælge i butikken. Jeg stiftede selv mit første bekendtskab med Hedgehog Fibres på Instagram, da jeg begyndte at følge Stephen Wests fantastiske strikkerier og kreationer. Her så jeg, hvordan farver kan sammensættes på modig og inspirerende vis og tilføre et projekt en ekstra dimension af raffinement og personlighed. Hedgehog Fibres er luksusgarn fra Irland. Garnet er håndfarvet i de mest spektakulære og fortryllende farver. Jeg fører to kvaliteter i butikken Hedgehog Sock og Merino DK.

Et andet luksusbrand, jeg holder meget af, er Malabrigo Yarn. Malabrigo er et familieejet garnfirma beliggende i Uruguay, der også håndfarver deres lækre og bløde garner. Jeg har udvalgt flere forskellige kvaliteter fra Malabrigo: nogle typer er ren merinould, andet er blandinger af merino og silke. Malabrigos garner er utroligt lækre, og farvepaletten er vanvittigt smuk.

Håndfarvet garn har en særlig skønhed over sig. Farverne har liv og dybde, som forfører os og sætter alle de kreative tanker og ideer i sving. De håndfarvede garner farves i små partier ad gangen, hvilket betyder, at der kan forekomme variationer i farverne fra den ene farvning til den anden. Selv inden for samme indfarvning, kan to fed se forskellige ud. Jeg synes klart, det er en del af charmen! Garnet har sit eget liv og udtryk, som først bliver foldet ud, når du går i gang med pindene. Dine egne ideer og forestillinger om det færdige produkt, bliver påvirket af garnets farvespil – det er fantastisk, at alt ikke kan styres og kontrolleres i en kreativ proces.

I butikken – såvel på Boulevarden som online  – finder du også tilbehør til strik og hækling. Jeg sælger KnitPro rundpinde, fordi jeg holder meget af den høje kvalitet og skønhed i de flerfarvede træpinde. Jeg er selv meget glad for systemet med løse pindespidser, det er ret skønt at have alle sine pindespidser og wirer i en lille pung sammen med strikketøjet. På den måde har man altid alle pinde ved hånden, og det er ikke noget problem, hvis der skal strikkes rib på en mindre pind eller lignende. Inden for tilbehør sælger jeg udvalgte produkter fra Hiya Hiya, der har specialiseret sig i cool tilbehør til strikning såsom maskemarkører, pindemålere, maskeholdere m.m. 

Jeg ønsker at give jer inspiration, gode råd og vejledning om strikning på Facebook & Instagram, samt webshoppen. I butikker afholder jeg månedlige strikke events, hvor du kan tilmelde dig enten i butikken eller online, og nyde et glas rødvin og snacks sammen med en hyggelig samling strikkeglade mennesker.

”Knit & Wine” er Skabagtigs strikkecafé med inspiration, hygge, lækkert garn, strikke-snak og noget godt vin og lidt snacks.

Nogle formiddage afholdes der også baby strikkeevent ”Baby Knit”, som en slags mødregruppe for gravide eller mødre på barsel. Vi strikker med og uden baby og drikker en god kop kaffe/the og lidt brød og kage. Eventet passer både til nybegyndere og garvede strikkere.

Tilmelding til Skabagtig strikke-events er nødvendigt. Tilmelding kan også ske på [email protected] eller på Facebook.

Jeg håber alle vil tage godt imod den nye butik, og jeg glæder mig til at hjælpe jer med at finde garn og ideer til jeres strikkeprojekter.
Du er altid velkommen til at dele dine strikkeprojekter og færdige resultater med Skabagtig på de sociale medier, om enten det er en opskrift du har købt hos mig eller selv fundet. Del med hashtagget #skabagtigdk

De bedste strikke-hilsner

Katrine Bødker