fbpx

Om os

Skabagtig er min webshop, hvor jeg sælger strikkeopskrifter online til kreative sjæle. Hos mig finder du både nemme strikkeopskrifter og begynder strikkeopskrifter, men du finder også mere avancerede strikkeopskrifter til de mere garvede strikkere inden strikkeverdenen.

Jeg designer selv modeller og skriver mine egne strikkeopskrifter, som du kan købe her på siden.

 

En kreativ omlægning af voksenlivet

Strik har i mange år været min store passion. Da jeg fyldte 40 år besluttede jeg mig for at forlade mit tidligere arbejdsområde, skoleverdenen, til fordel for et mere kreativt arbejdsliv. Måske er det lidt typisk, at vi ved de runde fødselsdage og andre større mærkedage lige tager livet op til overvejelse og stiller os selv spørgsmål som: Er jeg på rette spor? Bruger jeg min tid på det, jeg har lyst til? Kunne der være andre muligheder for mig? Får jeg det ud af livet, som jeg vil? Tankerne skubbede mig i en mere kreativ retning, og jeg besluttede mig for at skabe Skabagtig.

Målet var at skabe et kreativt univers med lækkert, eksklusivt garn og inspiration til nye projekter. Stemningen skulle være uhøjtidelig, hyggelig, kreativ, hjemlig. Man skulle kunne sætte sig med en stak opskrifter og have tid til at tænke over sit kommende strikdesign, og man skulle kunne møde ligesindede og inspirere hinanden samt nyde den fælles passion.

 

Historien bag Skabagtig

Første maske blev slået op

Den 1. september 2016 blev ønsket om en fysisk butik en realitet, og jeg kunne åbne dørene til Skabagtig på den første adresse. Jeg valgte at indrette butikken med inspiration fra dagligstuen: sofahjørne med bløde puder og lænestole tiltænkt de kunder, der nyder at sidde og fordybe sig i opskriftshæfter med en kop god mokka. Spisebord med plads til at flere kan sidde sammen og strikke. Her sad jeg ofte med de kunder, der lige havde brug for et par ekstra øjne på en teknik eller med nybegynderne, der gerne ville sidde sammen med en erfaren strikker, mens de slog masker op eller lignende.

 
Katrine Bødker grundlægger af Skabagtig strikker
Strikketøj og garn i forskellige farver

Anden maske blev slået op

Den 1. august 2018 flyttede jeg Skabagtig til nye lokaler på Boulevarden i Aalborg. Her var de mere lys og mere plads. Jeg havde hængt smukke håndfarvede garn op på væggene, så de flotte farver kom til deres ret, og jeg havde altid et stort udvalg af opstrikkede modeller i butikken, som kunderne kunne prøve.

Bagerst i butikken havde jeg indrettet Skaberiet, der var et cafelignende område, hvor jeg afholdte workshops. Der var også her, kunderne kunne sidde med strikkehæfter og lægge planer for næste strikdesign, eller man kunne mødes med en veninde og drikke en kop kaffe, mens der blev købt garn i butikken.

Skabagtig i dag

I dag fungerer Skabagtig udelukkende som en online webshop, hvor jeg er gået fra at sælge garn og strikdesign i min fysiske butik på Boulevarden i Aalborg, til at jeg i dag kun sælger strikkeopskrifter. Denne udvikling er dels baseret på et ønske om at have endnu mere tid til mit hjertebarn, Skabagtig, men også et ønske om at følge tidens digitale bevægelse, hvor folk i langt højere grad ønsker at have tingene i hånden hurtigst muligt.

Så på trods af at Skabagtig ikke længere er en fysisk butik i hjertet af Aalborg, er Skabagtig i dag i stedet allestedsnærværende.

 

Følg Skabagtig på de sociale medier

Jeg er aktiv på Instagram, og jeg vil virkelig opfordre dig til at følge med der. Jeg lægger dagligt opslag op med nye strikdesigns, flotte garnkvaliteter, nye farver, fine farvekombinationer og i øvrigt inspiration og ideer til strikdesign.

Mit fokus er på strik, der matcher det aktuelle modebillede og ønsker at inspirere til en lækker personlig tøjstil med strik som omdrejningspunkt. Det gælder, uanset om du har behov for en strikkeopskrift på en hue til dame, strikkeopskrift på et halstørklæde, eller om du søger efter strikkeopskrifter på en cardigan

Det glæder mig altid, når kunder deler deres billeder af strik, de har købt hos Skabagtig på Instagram – det er så fedt med den gensidige inspiration.

Brug #skabagtigdk og @skabagtigdk

 

Min inspiration til strikkeopskrifter

Min inspiration kommer mange steder fra – både fra modebilledet, instagram og Pinterest, men også garnet i sig selv, inspirerer mig. Jeg står tit med et lækkert fed garn i hånden og tænker – hvordan kommer netop dette garn til sin ret? Og så kommer der en strik sweater til kvinder ud af det. Jeg har også et tæt samarbejde med andre designere som My Favourite Things Knitwear, PetiteKnit, Lokal Oslo og A Nordic Knitting Tale.

 

Hvorfor hedder vi Skabagtig?

Slutteligt – lidt om navnet Skabagtig.

Skabagtig kommer ud fra ordet at skabe, fordi den kreative proces er vigtig for mig. Skabagtig og skaberi er ord, der har en negativ betydning, fordi det siger noget om at være for meget, at fylde for meget, at sætte sig selv i centrum, at give los og være i sine følelsers vold.

Og Ærligt talt – det lyder i mine ører helt fantastisk.

Det er præcis det, jeg ønsker, at Skabagtigs strikdesign og udtryk skal være.

 

De bedste hilsner

Katrine Bødker