fbpx

Skabagtig er min webshop og garnbutik i hjertet af Aalborg – hvor jeg sælger lækkert garn til kreative sjæle. Jeg tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsgarn, håndfarvet garn og strikkekits til såvel nybegyndere som garvede strikkere.
Strik har i mange år været min store passion. Da jeg fyldte 40 år besluttede jeg mig for at forlade mit tidligere arbejdsområde, skoleverdenen, til fordel for et mere kreativt arbejdsliv. Måske er det lidt typisk, at vi ved de runde fødselsdage og andre større mærkedage lige tager livet op til overvejelse. Er jeg på rette spor? Bruger jeg min tid på det, jeg har lyst til? Kunne der være andre muligheder for mig? Får jeg det ud af livet, som jeg vil? Tankerne skubbede mig i en mere kreativ retning, og jeg besluttede mig for at åbne Skabagtig.
Målet var at skabe et kreativt univers med lækkert, eksklusivt garn og inspiration til nye projekter. Stemningen skulle være uhøjtidelig, hyggelig, kreativ, hjemlig. Man skulle kunne sætte sig med en stak opskrifter og have tid til at tænke over sit kommende projekt, og man skulle kunne møde ligesindede og inspirere hinanden samt nyde den fælles passion.
1.september 2016 blev butikken en realitet, og jeg kunne åbne dørene til Skabagtig på den første adresse. Jeg valgte at indrette butikken med inspiration fra dagligstuen: sofahjørne med bløde puder og lænestole tiltænkt de kunder, der nyder at sidde og fordybe sig i opskriftshæfter med en kop god mokka. Spisebord med plads til at flere kan sidde sammen og strikke. Her sad jeg ofte med de kunder, der lige havde brug for et par ekstra øjne på en teknik eller med nybegynderne, der gerne ville sidde sammen med en erfaren strikker, mens de slog masker op eller lignende.

 

1. august 2018 flyttede jeg Skabagtig til nye lokaler på Boulevarden i Aalborg. Her er mere lys og mere plads. Jeg har hængt de smukke håndfarvede garn op på væggene, så de flotte farver kommer til deres ret, og jeg har altid et stort udvalg af opstrikkede modeller i butikken, som du kan prøve. Bagerst i butikken har jeg indrettet Skaberiet, der er et cafelignende område, hvor jeg afholder mine workshops. Der er også her, du kan sætte dig med strikkehæfter og lægge planer for næste projekt, eller du kan mødes med en veninde og drikke en kop kaffe, mens I køber garn i butikken.
Jeg har helt fra starten nøje udvalgt mine leverandører af garn. Jeg har det selv sådan, at det garn, jeg strikker af, skal være af høj kvalitet: Det skal være lækkert at have i hænderne og indfarvningerne skal være smukke, og farvepaletten bred. Jeg valgte derfor Sandnes Garn som basisleverandør. Sandnes garn har mange år på bagen og er i dag et stort og velrenommeret norsk firma, der er stærk på både kvalitet og design. Sandnes leverer lækkert kvalitetsgarn i både uld, alpakka, bomuld og forskellige blandinger. Sandnes er gode til at tilpasse farvekortet løbende og fanger også på designsiden tidens trend. Sandnes udgiver deres flotte og populære opskriftshæfter mange gange årligt, og deres modeller dækker både voksen, børn, baby, interiør og tilbehør – strik og hækling.
Hedgehog Fibres er et luksusbrand, som jeg er stolt af at sælge i butikken. Jeg stiftede selv mit første bekendtskab med Hedgehog Fibres på Instagram, da jeg begyndte at følge Stephen Wests fantastiske strikkerier og kreationer. Her så jeg, hvordan farver kan sammensættes på modig og inspirerende vis og tilføre et projekt en ekstra dimension af raffinement og personlighed. Hedgehog Fibres er luksusgarn fra Irland. Garnet er håndfarvet i de mest spektakulære og fortryllende farver. Jeg fører to kvaliteter i butikken Hedgehog Sock og Merino DK.
Et af mine egne favoritbrands er lokale Handdyed.dk som er ejet og drevet af Charlotte Spagner, der er bosat i Bælum uden for Aalborg. Hun er helt særligt talentfuld til at håndfarve garn og har en meget bæredygtig og miljøvenlig tilgang til sin faerveproces, hvor hun eksempelvis genanvender farvevandet mange gange og anvender solceller til opvarmning med mere. Charlotte Spagner er et multikreativt menneske, der konstant får nye ideer og prøver dem af i sine farverige kreationer.
Et andet luksusbrand, jeg holder meget af, er Malabrigo Yarn. Malabrigo er et familieejet garnfirma beliggende i Uruguay, der også håndfarver deres lækre og bløde merino. Jeg har udvalgt flere forskellige kvaliteter fra Malabrigo: nogle typer er ren merinould, andet er blandinger af merino og silke. Malabrigos garner er utroligt lækre, og farvepaletten er vanvittigt smuk.
Håndfarvet garn har en særlig skønhed over sig. Farverne har liv og dybde, som forfører os og sætter alle de kreative tanker og ideer i sving. De håndfarvede garner farves i små partier ad gangen, hvilket betyder, at der kan forekomme variationer i farverne fra den ene farvning til den anden. Selv inden for samme indfarvning, kan to fed se forskellige ud. Jeg synes klart, det er en del af charmen! Garnet har sit eget liv og udtryk, som først bliver foldet ud, når du går i gang med pindene. Dine egne ideer og forestillinger om det færdige produkt, bliver påvirket af garnets farvespil – det er fantastisk, at alt ikke kan styres og kontrolleres i en kreativ proces.
I butikken – såvel på Boulevarden som online  – finder du også tilbehør til strik og hækling. Jeg sælger strikkepindenes Rolls Royce – Signature Needles fra USA, der er helt fantastiske at strikke med, fordi pindespidserne er lette og spidse, samtidig er wiren blød og bevægelig og overgangen fra wire til spids er glat. Det må være den ultimative strikkepind. Jeg sælger også Addi Lace rundpinde, der udmærker sig på de samme punkter som Signature Needles, og som prismæssigt ligger i en ende hvor både begynderstrikkeren og den erfarne strikker kan være med – og samtidig mærke glæden ved lækkert værktøj. Af træpinde sælger jeg KnitPro Symphonie, fordi jeg holder meget af kvaliteten og skønheden i de flerfarvede træpinde. Jeg er selv meget glad for systemet med løse pindespidser. Det er ret skønt at have alle sine pindespidser og wirer i en lille pung sammen med strikketøjet. På den måde har man altid alle pinde ved hånden.
Jeg er aktiv på Instagram og vil opfordre dig til at følge med der. Jeg lægger opslag op dagligt med nye designs, flotte garnkvaliteter, nye farver, fine farvekombinationer og i øvrigt inspiration og ideer til strik. Mit fokus er på strik, der matcher det aktuelle modebillede og ønsker at inspirere til en lækker personlig tøjstil med strik som omdrejningspunkt. Det glæder mig altid, når kunder deler deres billeder af strik, de har købt hos Skabagtig på Instagram – det er så fedt med den gensidige inspiration. Brug #skabagtigdk og @skabagtigdk
Jeg designer selv modeller og skriver opskrifter, som du kan købe her på siden. Min inspiration kommer mange steder fra – både fra modebilledet, instagram og pinterest, men også garnet i sig selv, inspirerer mig. Jeg står tit med et lækkert fed garn i hånden og tænker – hvordan kommer netop dette garn til sin ret? Og så kommer der en sweater ud af det. Jeg har også et tæt samarbejde med andre designere som My Favourite Things Knitwear, PetiteKnit, Lokal Oslo og A Nordic Knitting Tale. Jeg sælger nogle få opskrifter i butikken, men henviser altid meget gerne til de forskellige designeres webshop, hvor de sælger deres opskrifter. Jeg har altid et stort udvalg af opstrikkede modeller i butikken, som du kan prøve og lade dig inspirere af, hvis du kigger forbi den fysiske butik – ellers er mange af dem vist frem på Instagram.
Slutteligt – lidt om navnet Skabagtig. Skabagtig kommer ud fra ordet at skabe, fordi den kreative proces er vigtig for mig. Skabagtig og skaberi er ord, der har en negativ betydning, fordi det siger noget om at være for meget, at fylde for meget, at sætte sig selv i centrum, at give los og være i sine følelsers vold. Og Ærligt talt – det lyder i mine ører helt fantastisk. Det er præcis det, jeg ønsker, at Skabagtigs design og udtryk skal være.
Katrine Bødker
Derfor sætter Skabagtig en ære i at ekspedere og sende varer hurtigt – helst samme dag (undtaget fri-, ferie- og helligdage).